Persoonsgebonden budget (PGB)

Wanneer je zorg thuis nodig hebt, kun je een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Met een persoonsgebonden budget kun je zelf zorgverleners kiezen. Wil je graag een PGB aanvragen? Mariposa kan je informeren over het aanvragen van een PGB.

Wanneer kom je in aanmerking voor een PGB?

Om in aanmerking te komen voor een persoonsgebonden budget, moet er een indicatie gesteld worden door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Aan de hand van een gesprek thuis wordt bepaald wat de situatie is en wordt samen met een wijkteam of medisch specialist vastgesteld, wat er nodig is voor het persoonsgebonden budget.Een persoonsgebonden budget geeft de vrijheid om zelf een keuze te maken in de soort zorg en hulpverleners. Daarentegen komt er meer administratie kijken om deze zorg en overeenkomsten zelf te regelen.

Wil je meer weten over het persoonsgebonden budget? Stel gerust je vraag hieronder.

 • * velden zijn verplicht.

 • 24/7 bereikbaar

  Mariposa is 24/7 bereikbaar voor hulpverlening. Wil je direct contact met ons opnemen? Bel 06 30 01 02 98

  Lees meer
 • Kan ik bij Mariposa terecht?

  Je kunt bij Mariposa terecht voor diverse vormen van hulpverlening, maar ook voor hulp bij administratie en overige zorg.

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.